Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marcin sz Przemek Anonymous Bartek Karpowski Piotr Bucenko (16438 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
optimus reaktywacja napisał:...Inaczej nigdy sie nie nauczycie! Mialas podwyzszac kwalifikacje po to aby uczyc polskie dzieci w lepszy sposob - a ty co robisz?
A ONA JEDZIE DO NORGE ... BY POWIĘKSZYĆ GRONO ... POLSKICH MAGISTRÓW , KTÓRZY ZASUWAJĄ NA MOPIE ... !!! .
---
A jak dobrze trafi , to będzie sprzątać szkołę lub przedszkole ...
---
Tym samym jak przyjedzie na urlop to będzie prawić iż pracuje w Placówkach Oświatowo - Wychowawczych bez wnikania w szczegóły ... Zwłaszcza , że to w tych szczegółach
TKWI ZŁOWROGI DIABEŁ ...!!! brrrrr ... rrrr ...!
---
ECH ... helvete .... satana ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
marianek napisał:
Jasna napisał:
optimus reaktywacja napisał:
Gosiagral napisał:
Ja nie twierdze, ze tutaj nie mam nic. Dostałam po mamie mieszkanie 48 metrów w miasteczku 5 tys mieszkańców. Mam wielu przyjaciół i życzliwych mi ludzi. Mam tez (no może już miałam)stała prace w Liceum i co miesiąc na rachunek 1900. - co biorąc pod uwagę mój region - świętokrzyskie jest całkiem dobrym zarobkiem. Niestety mąż stracił tu prace....na inna perspektywy żadnej. Nie mam zamiaru sie uzalac. Z racji mojej pracy (jestem koordynatorem szkolnych projektów Comenius) - funkcja spoleczna.- zwiedzilam cała Europę i pól Azji, i wiem, zeu nas żyje sie kiepsko.

Zwiedzilas pol Europy i Azji za moje podatki a gdy wyssalas co mozliwe to spierdalasz do Norwegii.

Powinno byc zastrzeżenie, ze po odbyciu kursow 5 lat musisz pracowac dla dobra lokalnej spolecznosci.
Inaczej nigdy sie nie nauczycie! Mialas podwyzszac kwalifikacje po to aby uczyc polskie dzieci w lepszy sposob - a ty co robisz?

Optimus z tego co Gosia pisze to nie zrobiła z premedytacją tych kursów czy jak to tam nazwać po to by podwinąć ogon i uciec z lepiej wyglądającymi papierami. Wręcz przeciwnie, ja tu widzę masę żalu, żeby być razem z mężem musi zostawić to co lubi i czemu się poświęciła.
Moja dobra przyjaciółka też wyjechała za granicę i teraz leczy tam, zamiast w kraju.. ale za 1200 jako stażysta nie dała rady wyżyć sama. 6 lat studiowania ( i to STUDIOWANIE - kucie, siedzenie w książkach) - można by powiedzieć, że jej życie prywatne było dość biedne, a po tym wszystkim taki ochłap.. Za to jakiś tam gamoń, który ukończył podstawówkę ma 3tysiaki na rękę bo układa kostke brukową.

Nie ma co się stresować, że to Twoje ( nasze) podatki, bo problem polega raczej w tym jak się nimi zarządza i na co przeznacza..

No to pojechałas ginger

Moze i niewykształcony, ale ma fach i potrafi tą kostke układac!
A ze napiera po 12h, to i 3000pln zarobi !
Widzisz tu gdzies krzywde i nieuczciwosc ?
To, ze twoja psiapsiółka miała 1200 po medycynie, nie znaczy ze ktos kto układa kostke powinien zarabiac 650pln!
Tylko nie pisz,ze nie umiem czytac ze zrozumieniem.....
Na przyszłosc nie podchodz emocjonalnie do problemu, tylko "mysl samodzielnie"
ps: moze ona chciała po studiach otworzyc swoja prywatna praktyke i przytulac kilkanscie kawałaków, a przeciez na to trzeba lat doswiadczen,układów i mase innych zbiegów okolicznosci....
Ja tez nie odrazu zarabiałem jako kierowca 17tys pln......
Pomalutku, małymi kroczkami, cierpliwie,a cel da sie osiągnąc( nie dotyczy ciebie)!

książki byś czytał to byś robić nie musiał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Gosiagral napisał:
pomyliles. Poszukaj Comenius partnerskie projekty szkół. Program Long Life Learning.

Co za roznica? Pojechalas za pieniadze z podatkow. Napisali, ze przyznali 13mln € na projekty.
Te 13 mln to rosly na drzewie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Jasna napisał:
Nie ma co się stresować, że to Twoje ( nasze) podatki, bo problem polega raczej w tym jak się nimi zarządza i na co przeznacza..
Jasna, musze się z Toba zgodzić.

Niestety w Polsce "stezenie idiotow", finalnie prowadzace
do fatalnych decyzji i MARNOTRAWSTWA jest "kosmicznie" WYSOKIE!

Potomkowie "lumpenproletariatu" praktycznie doprowadzili
juz do "rozbioru" Polski.

Tego kraju juz po prostu NIEMA!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Wanda Szymczyk
(Wandy)
Wiking
Jeździłam jako opiekun. Nie na wycieczki, ale do pracy. Według Ciebie lepiej nic nie robić dla innych, bo samemu tez trzeba w tym uczestniczyć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
retier1 napisał:
Gosiagral napisał:
dziękuje Wam za odpowiedzi. Poczytalam wiele o traktowaniu dzieciaków w Norwegii. Mam nadzieje, ze będzie dobrze, bo moje dzieciaczki takie raczej grzeczne, nie stwarzają problemów.Jedynie brak taty im doskwiera niemiłosiernie. Ojciec tez w Norge tęskni i brak mu kontaktu z chłopcami. Mój mąż jest tam dopiero pól roku,do tego czasu zawsze byliśmy razem. Obawiam sie tylko tego jak moje dzieci bedą traktowane przez kolegów w szkole, tez Poczytalam trochę ...ię
Kochani forumowicze, boje sie tego co mnie czeka. Najbardziej boje sie o moje dzieci, ale wiem, ze muszę pojechać do męża nawet kosztem mojej pracy i życia tutaj. Lubię uczyć, lubię Polskę, ale niestety nasz kraj nie jest w stanie zapewnić nam choćby podstawowej egzystencji. Ja od 13 lat nauczyciel, mąż przez 10 lat urzędnik i nie dorobilismy sie niczego. Czasem jest mi nawet szkoda tych lat na studiach. Mozna powiedzieć, ze jak ktoś jest przedsiębiorczy to da radę. My po studiach wróciliśmy do naszego małego miasteczka ( chora matka) aby pomoc rodzinie.
Oj...taki jakiś mam dziś zły nastrój. Żegnaj sie w tym tygodniu z moimi uczniami, kolegami z pracy i aż sie serce ściska.

[b]a co to jest ta egzystencja...bo już się pogubiłem?
[/b]
Hm czasami jak tutaj czytam to wydaje mi sie ze jest tak:
Ktos ma w Polsce cos ale twierdzi ze nie ma nic-
Gdy ten ktos jest tutaj z kolei nie ma nic ale twierdzi ze ma cos.

.....swego czasu miałem 520zł na kuroniówce i rodzine na utrzymaniu.
Wszędzie gdzie nie poszłeś za pracą , mówili....ale pan już ma 40 lat,a my chcemy młodego! Przykro nam.
To na jakim poziomie ja wtedy żyłem jeśli takim ludziom państwo nie zapewnia minimum egzystencji.....i dalej nie wiem co to jest w takim układzie ta egzystencja?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
marianek napisał:

Moze i niewykształcony, ale ma fach i potrafi tą kostke układac!
A ze napiera po 12h, to i 3000pln zarobi !
Widzisz tu gdzies krzywde i nieuczciwosc ?
To, ze twoja psiapsiółka miała 1200 po medycynie, nie znaczy ze ktos kto układa kostke powinien zarabiac 650pln!
Tylko nie pisz,ze nie umiem czytac ze zrozumieniem.....

No własnie chyba nie umiesz.. bo nic takiego nie napisałam.. ale jesli ktoś po podstawówce ma 3 to ten co cie za lat kilka będzie ratował przed chorobami zawodowymi albo pomagał twojej czy mojej córce wyjść z choroby ( odpukać w niemalowane) powinien zarabiać CIUT więcej.. Nie sądzisz??

A rząd dawno temu powinien coś zrobić z płacami lekarzy czy pielęgniarek by nie uciekali za granicę..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
retier1 napisał:
Gamel Fazi napisał:
retier1 napisał:
Gosiagral napisał:
dziękuje Wam za odpowiedzi. Poczytalam wiele o traktowaniu dzieciaków w Norwegii. Mam nadzieje, ze będzie dobrze, bo moje dzieciaczki takie raczej grzeczne, nie stwarzają problemów.Jedynie brak taty im doskwiera niemiłosiernie. Ojciec tez w Norge tęskni i brak mu kontaktu z chłopcami. Mój mąż jest tam dopiero pól roku,do tego czasu zawsze byliśmy razem. Obawiam sie tylko tego jak moje dzieci bedą traktowane przez kolegów w szkole, tez Poczytalam trochę ...ię
Kochani forumowicze, boje sie tego co mnie czeka. Najbardziej boje sie o moje dzieci, ale wiem, ze muszę pojechać do męża nawet kosztem mojej pracy i życia tutaj. Lubię uczyć, lubię Polskę, ale niestety nasz kraj nie jest w stanie zapewnić nam choćby podstawowej egzystencji. Ja od 13 lat nauczyciel, mąż przez 10 lat urzędnik i nie dorobilismy sie niczego. Czasem jest mi nawet szkoda tych lat na studiach. Mozna powiedzieć, ze jak ktoś jest przedsiębiorczy to da radę. My po studiach wróciliśmy do naszego małego miasteczka ( chora matka) aby pomoc rodzinie.
Oj...taki jakiś mam dziś zły nastrój. Żegnaj sie w tym tygodniu z moimi uczniami, kolegami z pracy i aż sie serce ściska.

[b]a co to jest ta egzystencja...bo już się pogubiłem?
[/b]
Hm czasami jak tutaj czytam to wydaje mi sie ze jest tak:
Ktos ma w Polsce cos ale twierdzi ze nie ma nic-
Gdy ten ktos jest tutaj z kolei nie ma nic ale twierdzi ze ma cos.

.....swego czasu miałem 520zł na kuroniówce i rodzine na utrzymaniu.
Wszędzie gdzie nie poszłeś za pracą , mówili....ale pan już ma 40 lat,a my chcemy młodego! Przykro nam.
To na jakim poziomie ja wtedy żyłem jeśli takim ludziom państwo nie zapewnia minimum egzystencji.....i dalej nie wiem co to jest w takim układzie ta egzystencja?

da się da się ułożyć Ci jadłospis i na bilet tani do norge zostanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
retier1 napisał:
Wszędzie gdzie nie poszłeś za pracą , mówili....
ale pan już ma 40 lat,a my chcemy młodego! Przykro nam.

Retier, reklamacje musisz składać do
"lumpenproletariatu"
ktory swoim "kretynstwem" wykonczyl Polske!

Dlaczego takiej sytuacji brak w Szwecji czy u Niemców?

Tam "uposledzony plankton"
zajmuje nalezne mu miejsce!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Gosiagral, nie martw sie. Nostryfikuj tu swoj dyplom. zabierz swiadectwo pracy i wszelkie zaswiadczena dotyczace twojej pracy nauczycielskiej w Polsce. Ty w Norwegii jezeli masz doswiadczenie jako nauczyciel angielskiego minimum piec lat to jestes " w domu". Ja tez jestem od angielskego
Jestes w o tyle lepszej sytuacji ode mnie, ze masz przy boku meza i nie musisz myslec jak tu zarobic, by nakarmic dzieciaki. Ja mialam trosze pod gorke tutaj na poczatku, wiec zanim dostalam potwierdzenie wyksztalcenia, to sprzatalam - calkiem niezle pieniadze, ale ty nie musisz zaczynac od tego
Z twoim doswiadczeniem prace dostaniesz bardzo szybko, uwierz ze bedziesz mogla przebierac w ofertach, nauczyciel, veileder, instruktor itp. ale ucz sie norweskiego.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok